Automatische versnellingsbak.

Volledig automatisch of semi automatisch

Wat zijn nu de verschillen en wat merk ik met rijden tussen deze 2 automatische versnellingsbakken.

De volautomatische versnellingsbak schakelt soepel over en het koppel wordt bijna constant overgebracht naar de wielen waardoor je een constante acceleratie waarneemt. Deze versnellingsbak kent een hoog comfort, echter kent veel slip waardoor energie en dus brandstof verbruik toeneemt.

De semi automatische versnellingsbak is eigenlijk een gerobotiseerde (normale)versnellingsbak. Deze versnellingsbak is zelfs voorzien van een normale droge plaat koppeling net zoals in een handgeschakelde versnellingsbak. De koppeling kent weinig slip en is dus ten opzichte van de volautomaat energie zuinig. De rijeigenschappen zijn minder comfortabel omdat tijdens het overschakelen het koppel niet meer overgebracht wordt op de wielen waardoor je soms het gevoel hebt dat er handmatig wordt geschakeld.

De zomer begint....

  1. Winterbanden werken perfect onder een temperatuur van 10 graden. Wordt de temperatuur hoger dan neemt de grip op het wegdek enorm af. Wissel de winterbanden dan ook voordat de zomer begint om voldoende grip te behouden en extra slijtage te voorkomen.

Ga goed voorbereid op vakantie...

Wist je dat je in Frankrijk niet mag eten achter het stuur?

  1. De Crit’Air Milieusticker is sinds enige tijd verplicht voor enkele gebieden in Frankrijk! 
  2. In veel landen ben je verplicht om een gevarendriehoek en veiligheidsvest mee te nemen, check dit van te voren. In ieder land gelden andere regels. 
  3. Wist je dat het in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland niet is toegestaan om flitsinformatie op je navigatiesysteem te hebben? Boetes kunnen wel oplopen tot €1500,-!
  4. In Spanje is het verboden om achter het stuur slippers en zwemkleding te dragen. Houd hier rekening mee!

 Ga dus goed voorbereid op reis. Fijne vakantie!

Herfst....

Het is inmiddels alweer herfst: de dagen worden korter en de temperaturen worden lager. Een goed moment om eens na te denken over een bandenwissel. Wist u dat bij een temperatuur van onder de 10 graden het is aan te raden met winterbanden te rijden?

Hier kunt u meer informatie vinden over banden.

Veiligheidsdag....

 

U bent natuurlijk van harte welkom voor de veiligheidscontrole in Aalsmeer op:

— Zaterdag 10 november a.s. van 08:00 tot 15:00 uur
 
…of, desgewenst, als aanvullende service en vooral om lange wachttijden zaterdag te voorkomen ook:
 
— Op afspraak tot 1 januari 2019. Als u voor deze optie kiest betaalt u ook hiervoor helemaal niets (normaal 19,50 Euro) en krijgt u tevens een startgarantiebewijs helemaal gratis.