Airconditioning

De airconditioning in uw auto bewijst zowel in de zomer als in de winter haar dienst.

In de zomer zorgt ze voor een prettig klimaat in uw auto, in de winter zorgt de airco ervoor dat het vocht dat in de lucht zit beter uit uw auto wordt afgevoerd.

GOED OM TE WETEN

Wat doet een airco-installatie

Een airco-installatie is een gesloten systeem, gevuld met een ‘koudemiddel’. De lucht die het interieur binnenkomt wordt langs de airco-installatie gevoerd en zo gekoeld. Deze droge lucht zorgt ervoor dat u zich minder vermoeid en ‘plakkerig’ voelt tijdens of na een (lange) rit. Door de relatief drogere aircolucht worden de ruiten ook beter ontwasemd bij een hoge luchtvochtigheidsgraad, zoals bij regen of wanneer er meerdere personen in de auto zitten.

Als de airco niet goed werkt, kunnen ziektekiemen en vervelende geurtjes zich in het interieur van uw auto nestelen. Met het onderhoud blijft uw airco altijd in goede staat. Vervang het interieurfilter elk jaar of elke 15.000 km en laat uw airco jaarlijks controleren.

Vervangen van het interieurfilter
Het interieurfilter filtert de pollen, stof, vet en vuil uit de buitenlucht voordat deze het interieur van uw Peugeot binnenkomt. Voor een optimale luchtkwaliteit raadt Peugeot u daarom aan om regelmatig het interieurfilter te vervangen. Het tarief voor het vervangen van het interieurfilter is afhankelijk van het model en type Peugeot. Informeer bij ons naar het voor u van toepassing zijnde tarief.

Bekijk de video

Werking Airco

Voor een goede werking en het behoud van het aircosysteem is het belangrijk uw airconditioning het hele jaar door regelmatig te gebruiken en deze eens in de twee jaar te laten controleren.

Door (onregelmatig) gebruik, vervuiling en condens kan de koelcapaciteit afnemen en kan er schimmelvorming ontstaan. Met de aircocheck controleren wij  het complete aircosysteem.

De vloeistof/gas die in het systeem rondgepompt wordt, neem olie als smeermiddel mee. Deze olie zorgt er voor dat rubber afdichtingen en slangen soepel blijven en dus blijven afdichten. Daarom is het regelmatig gebruiken van de airco noodzakelijk. ook in de praktijk blijkt dat auto’s waar de airco altijd aanstaat minder problemen met het systeem optreden dan auto’s waar deze handmatig ingeschakeld worden.

In 80% van de airco problemen is te wijten aan een defecte condensor, deze condensor is helemaal voorin achter de voorbumper gesitueerd en is onderhevig aan regen, sneeuw, pekel, steentjes en insecten. Het dunne materiaal van aluminium wordt hierdoor snel beschadigd en daardoor ontstaat vaak een lek.

Wat kost airco service?

 • AIRCO CHECK –  €24,95
 • de temperatuur van de uitgeblazen lucht
 • de druk van het koudemiddel
 • de koppeling/aandrijfriem van de aircocompressor
 • de algemene staat van de leidingen
 • de staat van de condensor en ventilator
 • AIRCO SERVICE 1 –  €39
  Intensieve fysieke reiniging van pollenfilterbehuizing en de omgeving**
 • AIRCO SERVICE 2 –  €89
  Grondige fysieke reiniging van de verdamper en pollenfilterbehuizing en de omgeving**
 • AIRCO SERVICE 3 – Controle en bijvullen koudemiddel
  Voordat de airco-installatie opnieuw gevuld wordt, dient de airco-installatie gecontroleerd te worden. Zo wordt voorkomen dat eventuele defecten zorgen voor lekkage van het koudemiddel. Na deze controle wordt de airco-installatie leeggehaald en bijgevuld.
  €179 (R134a)*
  €299 Voor de nieuwe Peugeot 308 / 3008 SUV / 5008 SUV en Expert (R1234Y)*
 • AIRCO SERVICE 4 – Controle, reinigen en bijvullen koudemiddel
  Bij volledig onderhoud wordt de airco-installatie gecontroleerd, gereinigd en opnieuw gevuld.
  €218 (R134a)*
  €338 Voor de nieuwe Peugeot 308 / 3008 SUV / 5008 SUV en Expert (R1234Y)*

*De genoemde prijs is een adviesprijs, inclusief BTW. ** Exclusief afvullen met koudemiddel en nieuw interieurfilter

R134a is een vulmiddel voor de airco wat over enige tijd niet meer is toegestaan door milieu wetgeving R1234Y is het vervangende middel.

*De getoonde prijzen zijn adviesprijzen inclusief BTW.

Het interieurfilter

In het verkeer wordt u omringd door uitlaatgassen, en andere vormen van luchtvervuiling. Dit is slecht voor uw gezondheid. Dit is de reden dat er in uw airco een interieurfilter is geplaatst. Dit filter houdt dit soort luchtvervuiling tegen, zodat u schone lucht kunt inademen. Zorg er dus voor dat u regelmatig uw filter vervangt.
Uiteraard wordt dit filter bij normaal onderhoud vervangen waardoor er voldoende frisse lucht het interieur binnenkomt.
Er zijn veel leasemaatschappijen die het regulier vervangen volgens onderhoud voorschrift niet uitvoeren en daar een eigen termijn aan verbinden. Let hier als berijder en wagenpark beheerder op.
Voor berijders met allergieën en of astma zijn voor veel modellen speciale anti-allergeen interieurfilters beschikbaar voor extra bescherming van de gezondheid. Deze filters houden 94% van fijnstofdeeltjes kleiner dan 1 micrometer tegen, een normaal koolstof filter doet slecht 75%.
 Vraag bij ons of er voor uw auto ook een anti-allergeen filter bestaat en wat dit kost.

De zomer begint....

 1. Winterbanden werken perfect onder een temperatuur van 10 graden. Wordt de temperatuur hoger dan neemt de grip op het wegdek enorm af. Wissel de winterbanden dan ook voordat de zomer begint om voldoende grip te behouden en extra slijtage te voorkomen.

Ga goed voorbereid op vakantie...

Wist je dat je in Frankrijk niet mag eten achter het stuur?

 1. De Crit’Air Milieusticker is sinds enige tijd verplicht voor enkele gebieden in Frankrijk! 
 2. In veel landen ben je verplicht om een gevarendriehoek en veiligheidsvest mee te nemen, check dit van te voren. In ieder land gelden andere regels. 
 3. Wist je dat het in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland niet is toegestaan om flitsinformatie op je navigatiesysteem te hebben? Boetes kunnen wel oplopen tot €1500,-!
 4. In Spanje is het verboden om achter het stuur slippers en zwemkleding te dragen. Houd hier rekening mee!

 Ga dus goed voorbereid op reis. Fijne vakantie!

Herfst....

Het is inmiddels alweer herfst: de dagen worden korter en de temperaturen worden lager. Een goed moment om eens na te denken over een bandenwissel. Wist u dat bij een temperatuur van onder de 10 graden het is aan te raden met winterbanden te rijden?

Hier kunt u meer informatie vinden over banden.

Veiligheidsdag....

 

U bent natuurlijk van harte welkom voor de veiligheidscontrole in Aalsmeer op:

— Zaterdag 10 november a.s. van 08:00 tot 15:00 uur
 
…of, desgewenst, als aanvullende service en vooral om lange wachttijden zaterdag te voorkomen ook:
 
— Op afspraak tot 1 januari 2019. Als u voor deze optie kiest betaalt u ook hiervoor helemaal niets (normaal 19,50 Euro) en krijgt u tevens een startgarantiebewijs helemaal gratis.